+គ្រឿងផ្សំ ៖
- សាច់គោហាន់ជាចំនិតស្ដើង
- ឆ្អឹងស៊ុបគោ
- ប្រហិតសាច់គោ
- ឈាមគោស្រស់ (យើងអាចធ្វើជាសាច់ជ្រូកក៏បានដោយផ្ដូរ ជាសាច់ជ្រូកចំនិតឆ្អឹងស៊ុបជ្រូកប្រហិតសាច់ ជ្រូកក៏បានប្រហិត សាច់គោក៏បាន និងឈាមជ្រូកស្រស់)
- ត្រកួន
- សណ្ដែកបណ្ដុះ
- ទឹកត្រី
- ស្ករស
- អំបិល
- ប៊ីចេង
- ម្រេចគ្រាប់
- ថ្នាំចិន
- ទឹកស៊ីអីវ
- មើមខ្ញីបន្តិច
- ដើមឃិនឆាយមួយដុំ
- គុយទាវសរសៃតូច
- ខ្ទឹមលីង និងស្លឹកខ្ទឹម
+វិធីធ្វើ៖
យើងត្រូវដាំទឹកឲ្យពុះរួចដាក់ឆ្អឹងស៊ុបរម្ងាស់ ជាមួយទឹកត្រី ស្ករស អំបិល ប៊ីចេង ម្រេចគ្រាប់ ថ្នាំចិន ទឹកស៊ីអីវមើមខ្ញី និងដើមឃិនឆាយទាល់តែឆ្អិនចេញជាតិល្អ។ បន្ទាប់មកយើងត្រូវដាំទឹកមួយឆ្នាំងទៀតដើម្បីស្រុះគុយទាវ ត្រកួន និងសណ្ដែកបណ្ដុះឲ្យទន់រួចហើយដាក់ចាន យើងយកកន្ត្រងគុយទាវមកធ្វើការស្រុះសាច់គោនិងប្រហិត ប៉ុន្តែកុំឲ្យឆ្អិនពេក រួចហើយដាក់ពីលើចានដែលដាក់គុយទាវ។ ចុងក្រោយយើងត្រូវយកវែកសំលរ ហើយចាក់ឈាមគោស្រស់ចូលក្នុងវែក បន្តិចបន្ទាប់មកយកវែកដែលដាក់ឈាមនោះលាយជាមួយទឹកស៊ុបដែលយើងបានដាំនោះ (តែមិនមែនចាក់ទៅក្នុងឆ្នាំងស៊ុប នោះទេ)យើងត្រូវកាន់វែកនោះដាក់លើទឹកស៊ុបដែលក្ដៅរួចយកស្លាបព្រាកូរទាល់តែទឹកស៊ុបនោះឡើងក្រម៉ៅនោះមានន័យថាស៊ុបឈាមនោះឆ្អិនហើយចាក់ចូលទៅក្នុងចានគុយទាវ ជាចុងក្រោយរោយខ្ទីមលីង និងស្លឹកខ្ទឹមពីលើជាការស្រេច ៕
ប្រភព ៖ rasmeinews.com
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
0 comments:
Post a Comment